Active Arctic – Merinovillakauppa.fi – Verkkokauppauudistus

Merinovillakauppa.fi | Active Arctic - Verkkokauppa

Active Arctic - Merino­villakaup­pa.fi - Verkkokauppa­uudistuksen lähtökohta

Asiakas tarvitsi verkkokaupan uudistusta, koska aikaisempi kotisivukoneella toteutettu sivusto oli  jo pelkästään asiakkaiden vaatimusten myötä elämänsä päätepisteessä.  Aiemman sivuston yhtenä ongelmana oli myös tärkeiden nykypäiväisten ominaisuuksien puute, mutta myös sivuston/ kaupan helppo päivittäminen. Verkkokauppauudistus oli siis ennemmin tai myöhemmin vastassa.

Verkkokaupan uudistamisen ohella asiakas tarvitsi yritysilmeen uudistamista logon, värimaailman sekä kirjaisimen merkeissä. 

Asiakkaan toivomuksena verkkokauppauudistuksessa oli nimenomaan yksilöllinen ilme WordPress- / WooCommerce -pohjalle sekä laadukas ylläpito puhelin- ja sähköpostituella.  Sivustoa ei siis ole rakennettu sivunrakentajalla (esim. Divi tai Elementor), vaan sivupohjat on ohjelmoitu yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin. Verkkokauppatoteutuksessa tuli olla modernit ja toimintavarmat haku-, maksu- sekä toimitusvaihtoehdot. Toteutuksessa otettiin huomioon myös kirjanpitoraporttien helppo lataus kirjanpitäjälle. 

Sivustosta tuli rakentaa sivustolta erikseen puhelimeen ladattava Progressive Web App (PWA) – puhelinapplikaatio.

TOTEUTUS

UI-suunnittelu Adobe XD -ohjelmalla.
 

Ilme

Verkkokaupan ilmeen sekä yritysilmeen suunnittelussa otettiin huomioon asiakkaan tavoitteet sekä toiveet. Asiakkaalle lähetettiin ilmeestä useampia versioita, joista asiakas pystyi valita haluamansa vaihtoehdon.

Asiakaspalautteen puolesta onnistuimme ilmeen toteutuksessa mainiosti.

Puhelinsovellus (PWA)

Verkkokauppasivustosta on toteutuksen jälkeen konfiguroitu Progressiivinen Web App -applikaatio ladattavaksi iOS- sekä Android puhelimiin. Applikaatio on ladattavissa suoraan merinovillakauppa.fi sivustolta.

Digimarkkinointi

Merinovillakaupalle toteutettiin sesonkimyyntiä tukevaa digimarkkinointia Googlessa. Onnistuimme optimoimaan mediabudjetista noin 50% ylimääräistä kulutusta pois, sekä samalla nostamaan ostavien asiakkaiden määrää.