Frami – Verkkosivu-uudistus

Frami.fi - Verkkosivusto kuva

Frami - Verkko­sivu-­uudistus ja sen lähtökohta

Frami on Seinäjoen suurin toimisto- ja tapahtumakeskus aivan kaupunkikeskustan tuntumassa. Jo pelkästään tämä fakta kertoo sen, että Framin sivuston taustalla tuli olla työkalut joita on ketterä kehittää suuntaan, jossa vain avaruus on rajana. Järkevä ratkaisu vaatimukselle oli WordPress, suljetun julkaisujärjestelmän sijaan.


Aiemman sivuston yhtenä ongelmana oli suljettu ympäristö ja sitä myöden kehittämisen haaste – varsinkin ulkoisten järjestelmien integraatioiden suhteen – suhteessa avoimen lähdekoodin järjestelmään.


Verkkosivuston värimaailma suunniteltiin hiukan erottuvammaksi aiemmasta pinkistä linjasta. Uuteen sivustoon tuotiin keltaisen, mustan ja valkoisen sävyjä piristämään kävijöiden silmää. Kirjaisimet valittiin Framin/ Into Seinäjoen valmiista graafisesta ohjeistuksesta.


Toivomuksena verkkosivu-uudistukselle oli nimenomaan yksilöllinen ilme WordPress -pohjalle sekä laadukas ylläpito puhelin- ja sähköpostituella. Sivustolle on rakennettu räätälöity ilme sekä sivupohjat, mutta asiakkaan toivomuksesta sivustolle asennettiin myös Elementor -sivunrakentaja, jonka asiakas pystyy halutessaan aktivoimaan sivukohtaisesti.


Sivustolle rakennettiin kaksi erillistä integraatiota;  lomakeintegraatio palvelemaan asiakkaiden palvelupyyntöjä sekä integraatio, joka hakee automaattisesti tilavaraustiedot tilavaraus-sivulle.


Uudistuksen myötä myös vuokrattavien tilojen hallinta sivuston taustalla helpottui merkittävästi.

 

TOTEUTUS

UI-suunnittelu Adobe Photoshop -ohjelmalla.

verkkosivut ilme  •  wordpress  •  integraatio  •  ylläpito
 

Ilme

Värimaailma uudistettiin täysin vanhasta pinkistä ilmeestä, jota Framin taustaorganisaatio Into Seinäjoki käyttää yleisesti markkinointimateriaaleissaan. Haluttiin siis tuoda jotain uutta ja erilaista, mutta säilytettiin kuitenkin yhteneviä tekijöitä esimerkiksi kirjaisimien muodossa.

Integraatio

Rakentamamme palvelupyyntölomake integroitiin Granlund Manager -ohjelmistoon, jossa palvelupyynnöt ohjautuvat automaattisesti palvelupyyntölajeittain eri palveluntarjoajille.


Rakensimme myös integraation, joka hakee Asio tilavarausjärjestelmästä tilavaraukset Framin sivustolle.