Taito Etelä-Pohjanmaa ry – Verkkosivu-uudistus

Taito-Eteläpohjanmaa - Verkkokauppa kuva

Taito Etelä-­Pohjan­maa ry - Verkkosivu-uudistuksen lähtökohta

Asiakas tarvitsi pikaista apua verkkosivuston sekä verkkokaupan uusimiseen, koska aikaisempi toteuttaja oli lopettelemassa yritystoimintaansa ja vanha toteutus oli jo vääjäämättä vanhentumassa. Verkkosivu-uudistus oli siis ennemmin tai myöhemmin vastassa.

Asiakkaan toivomuksena verkkosivu-uudistuksessa oli laadukas yksilöllisen ilmeen omaava sivusto- / verkkokauppatoteutus WordPress- / WooCommerce -alustalle sekä laadukas ylläpito puhelin- ja sähköpostituella. Verkkokauppatoteutuksessa tuli olla modernit ja toimintavarmat haku-, maksu- sekä toimitusvaihtoehdot.

Sivustolle tuli rakentaa integraatio Taito -järjestön koulutusten- / kurssien hallintajärjestelmään (Arvi). Integraation tulisi hakea Taito E-P:n kaikki koulutukset / kurssit heidän uudelle verkkosivustolleen. Integraation kautta tulevien kurssi-ilmoitusten tulisi sisältää kurssin kuvan, kuvauksen, hintatiedot, status (vapaana olevat paikat) sekä linkin Arvin kurssimaksujen suorittamiseen.

Aiemman sivuston yhtenä ongelmana oli sivuston kaatuileminen kävijämäärien kasvaessa. Palvelinympäristön tuli siis kestää kävijämäärien äkkinäiset piikit.

Sivuston taustajärjestelmä tulisi olla avointa lähdekoodia sekä laajennettavissa ja kehitettävissä näppärästi eteenpäin.

TOTEUTUS

UI-suunnittelu Adobe XD -ohjelmalla.
 
verkkosivut  •  verkkokauppa  • ilme  •  wordpress  •  woocommerce  •  integraatio  •  ylläpito
 

Ilme

Projektin alkuvaiheessa kävimme asiakkaan kanssa ilmeen suunnittelun taustoja läpi: Esim. Minkä tyyppistä ilmettä asiakas tavoittelee, värimaailmat, kilpailevat toteutukset, kohderyhmät ym.
Ilmeen suunnittelun vaihe menikin näppärästi lähdöstä maaliin muutaman muutosehdotuksen jälkeen. Tuloksena fressi alaa kuvaava ilme.

Ohjelmointi

Ohjelmoimme sivuston ilmeen / sivupohjat yksilöllisesti graafisen suunnittelun pohjalta. Sivuston ilme mukautuukin nyt laadukkaasti erikokoisille päätelaitteille. Sivustolla ei siis käytetä latausnopeutta hidastavia sivunrakentaja -lisäosia.

Integraatio

Sivuston integraatiototeutus hakee Arvi -järjestelmän Rest Api -rajapinnasta kaikki Taito Etelä-Pohjanmaan kurssi-ilmoitukset ja niihin liittyvät sisällöt. Integraation teknisestä toteutuksesta tuli laadukas ja aikataulu eteni alusta loppuun mallikkaasti. Integraatio onkin jälkikäteen toiminut, alun välimuistin viilauksen jälkeen, kuin se tunnettu ”junan vessa”.

Palvelin

Uuden sivuston taustalle järjestettiin Web Tech Designin luotettavan yhteistyökumppanin Hostaanin laadukas palvelin, joka on optimoitu juuri WordPress -käyttöjärjestelmälle. Palvelinratkaisu on sen verran järeä ettei se rasitu tai kaadu isommistakaan kävijäpiikeistä.

SUOSITTELIJA

Toteutimme keväällä 2021 uudet verkkosivut ja -kaupan yhteistyössä Web Tech Designin kanssa ja olemme olleet tyytyväisiä sekä lopputulokseen että yhteistyöhön.

Sivujen yleisilme on raikas ja käytettävyys hyvä. Arin ja Nooran kanssa oli helppo toimia ja sivupohjaa työstettiin niin kauan, että lopputulos miellytti silmää.

Sivuillemme toteutettiin samalla integraatio taito.fi sivujen kurssiverkkokauppajärjestelmään. Integraatio toimii hyvin ja on huomaamaton nettisivujen käyttäjälle.

Taito Shop verkkokauppa on myös toimiva ja se on tuonut meille selkeästi lisää myyntiä. Verkkokauppaa ja sivuja on helppo päivittää ja sivujen pohjatyöt on tehty hyvin.

Sivut ovat toimivat niin omistajan kuin asiakkaankin näkökulmasta. Voimme lämpimästi suositella Web Tech Designia yhteistyökumppanina nettisivujen toteutukseen.

Marja Hemminki-Haapoja
Toiminnanjohtaja/ Taito Etelä-Pohjanmaa ry